Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM
Image Alt

Masaže

Dan masaže je najboljši dan v tednu.

Zakaj masaža?

Nekoč so masaže veljale za luksuz. Če ste si privoščili masažo, ste bili verjetno na počitnicah, v zdravilišču ali pa ste res uživali v značilnostih življenjskega sloga višjega razreda. V teh dneh so se na srečo stvari spremenile in čedalje bolj se zavedamo glavnih zdravstvenih koristi redne masaže. Veliko je k temu pripomoglo stresno okolje, hiter tempo življenja, pregorelost, športna aktivno in še bi lahko naštevali…

 

Zato nas obiščite v našem masažnem salonu v Slovenski Bistrici ter si z masažo znižajte raven stresa, izboljšajte spanje, odstranite toksine, zmanjšajte mišično napetost, pooperativne bolečine, olajšajte simptome depresije….

Klasična ročna masaža

Klasična ročna masaža pozitivno učinkuje na kožo, na mišični, skeletni in živčni sistem, na vezivna tkiva, kardiovaskularni sistem, limfni obtok in na imunski sistem.

 

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Še zlasti na Vzhodu je razširjeno prepričanje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Na zahodu je bila koristnost masaže od nekdaj priznana tudi na področju športa, kasneje pa se je njena raba preselila na druga področja.

Pozitivni učinki masaže

Odpravlja napetost, preganja nespečnost ter sprošča boleče mišice, torej poskrbi za dobro počutje v vašem telesu. Poživi vam vaše centralno in periferno živčevje, poveča elastičnost, vitalnost in odpornost kože, lajša bolečino v križu, vratu, mišicah in sklepih.

 

Učinke masaže delimo v štiri vrste:

1. Mehanični učinki (pospešuje krvni, limfni obtok, peristaltiko in odstranjuje odmrlo kožo)

2. Fiziološki učinki (posledica pospešenega limfnega in krvnega obtoka, pospešuje izmenjavo prehrambenih snovi in kisika v celicah)

3. Refleksni učinki (zmanjša občutek za bolečino)

4. Psihološki učinki (sprostitev in pomiritev)

Naša ponudba masaž

Klasična oziroma Švedska masaža je ročna masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Klasična masaža zajema masažo celega telesa, ter vsebuje masažo obraza/glave, zgornjih okončin, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta in masažo spodnjih okončin. Klasična masaža traja 60 min. Na voljo je tudi delna / lokana masaža, pri katerem masiramo posamezni del ali sklop telesa, traja pa 30 min.

 

Klasična masaža se izvaja na zdravih ljudeh za izboljšanje psihičnega in fizičnega stanja, za vzdrževanje telesne zmogljivosti, pri športnikih za izboljšanje športnih dosežkov ter pri bolnikih kot sestavni del zdravljenja oziroma rehabilitacije ( pod nadzorom zdravnika ).

 

Klasična masaša ima veliko pozitivnih učinkov kot so: izboljšanje počutja, pospešitev krvnega in limfnega obtoka, boljša in hitrejša regeneracija tkiv, zmanjša mišični tonus, izboljšanje sklepnih funkcij telesa,…

 

Za ponudbo Klasične masaže v Kotičku preobrazbe preverite cenik

Športna masaža je specializirana masaža namenjena profesionalnim kot rekreativni športnikom. Osredotoča na posamezne mišiščne skupine, ki so aktivne pri različnih športnih dejavnostih. Športna masaža je namenjena za pripravo športnikoe forme, izboljšanju psihofizičnega stanja ter preprečuje nastanek morebitnih poškodb.

 

Regeneracijska masaža po športu pomaga pri zmanjšanju otekanja zaradi mikropoškodb mišičnega tkiva, pomaga vzdržetvati elastičnost mišic, sprosti mišični tonus in zategle mišice, pospeši krvni obtok in s tem pospešuje odplavljanje mlečen kisline, ter ostalih produktov iz telesa. Tako masaža pospeši obnovitev mišičnega tkiva, hitrejše okrevanje ter zmanjšuje pojavnost mišičnih krčev.

 

Za ponudbo Športne regeneracisjke masaže v Kotičku preobrazbe preverite cenik

Zlato je ena najbolj prepoznavnih kovin ki jih pozna človeštvo, ter so ga skozi zgodovino uporabljali v medicinske namene. Zaradi svojih antibakterijskih lastnosti lahko zlato odstrani toksine in nečistoče s kože, ter tako naredi vašo kožo sijočo in mlajšo.

 

V mnogih vzhodnih kulturah je bilo zlato simbol mladosti in so ga uporabljali kot sredstvo za zmanjšanje znakov staranja. Ker zlato pospešuje pretok krvi, upočasnjuje uporabo kolagena in razgradnjo elastina, zaradi česar je vaša koža mlajša. Zlato je bilo znano tudi kot protivnetno pri boleznih, kot je artritis, ko pa ga nanesemo na obraz učvrsti in napne kožo.

 

Luksuzna zlata masaža 24K je klasična masaža z masažnim oljem, ki vsebuje čisto, 24-karatno zlato zlato. Olje vsebuje bogato anti-age formulo namenjena razkošni, poživljajoči masaži obraza in telesa. Po masaži je koža prožna, žametno mehka in luminozna.

 

Za ponudbo Zlate masaže 24K v Kotičku preobrazbe preverite cenik

Vakumska masaža je zelo močna masažna tehnika, ki lokalno deluje na problematična področja, izboljša prekrvavitev ter izboljša zdravje in vitalnost celotnega organizma. Celoten postopek te masažne tehnike uporablja moč vakuuma, ki obnovi cirkulacijo na območjih, ki jih pokriva bolečina, in tako omogoči zadostno količino hranil za njihovo zdravljenje. Za vakumsko masažo uporabljamo silikonske ventuze.

 

Vakumsko masažo izvajamo v nasprotju z klasično masažo, pri kateri z rokami in pritiskom izvajamo masažo mišic, saj pri vakumski masaži uporabljamo ventuze s katerimi privzdignemo kožo in podkožje z mišičnim tkivom. Z vakumsko masažo tako pospešimo pretok krvi in limfnega sistema, s tem pa dosežemo hitrejše in lažje rastrupljanje.

 

Zaradi ustvarjanja vakuma se tlak na mestu postavitve ventuze spremeni, presnova se pospeši, ter se tako toksini hitreje izločijo.

 

Prednosti uporabe te metode so:

  • Razstrupljanje
  • Izboljša pretok krvi in ​​limfe Ima protivirusne, protivnetne učinke
  • Normalizira presnovo
  • Poveča delovanje kapilar
  • Zmanjšuje celulit
  • Delovanje limfne drenaže
  • Poveča vitalnost in imuniteto
  • Povečuje in ohranja človeško energijo

 

Za ponudbo Masaže z ventuzami v Kotičku preobrazbe preverite cenik

Sprostitvena masaža je masaža celega telesa z uporabo segretega olja in dodanimi aromami. Pri sprostitveni masaži gibi potekajo počasneje kot pri klasični, uporabljajo se različne tehnike masiranja, cilj masaže pa je, da se pomirimo, sprostimo, in povrnemo energijo zaradi vseh vrst stresa, katerim je ispostavljen naš organizem. Blagodejnost eteričnih olj in omamnih vonjev odlično vpliva tako na telo kot na duha.

 

Sprostitvena masaža je namenjena vsem, ki so zaradi vsakodnevnega stresa in hitrega tempa življenja pogosto napeti, posledica le tega pa je lahko razdražljivost, nespečnost ali celo brezvoljnost. Primerna je za tiste, ki se želijo za nekaj časa prepustiti tišini, si vzeti nekaj časa samo zase, umiriti svoje čute in um, ter si napolniti telo z novo, svežo energijo.

 

Za ponudbo Sprostitvene masaže v Kotičku preobrazbe preverite cenik